Cosmina Timoce Mocanu

Foto Cosmina Timoce Mocanu

Cosmina Timoce-Mocanu (n. 1984, Bistrița, Bistrița-Năsăud) este cercetător științific principal gradul II la Institutul de Lingvistică și Istorie Literară „Sextil Pușcariu” din cadrul Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române. Domeniile sale de interes sunt istoria disciplinelor etnologice românești, arhivele de folclor și construcția documentelor etnografice, dinamica tradițiilor în societatea contemporană, fenomenul povestitului în actualitate. A făcut cercetări de teren în diferite localități din Transilvania și Dobrogea.

A publicat studii și articole în reviste de specialitate și volume colective. Este autoarea cărții Antropologia ritualului funerar. Trei perspective (Cluj-Napoca, 2013) și a ediției critice de documente inedite Ion Muşlea, Schimburi epistolare cu respondenţii la Chestionarele Arhivei de Folklor a Academiei Române, Volumul I: A- L (Cluj-Napoca, 2014), Volumul II: M – Z (Cluj-Napoca, 2015).

A participat la implementarea mai multor proiecte de cercetare și dezvoltare, finanțate din fonduri naționale și europene. A contribuit la realizarea platformei digitale eCULTFOOD (http://ecultfood.ub.ro/), dezvoltată în cadrul grantului PN-III-P2-2.1-BG-2016-0390 Digitalizarea patrimoniului cultural alimentar. Regiunea Bacău, coordonat de conf. univ. dr. Petronela Savin.

Este membră a Asociației de Științe Etnologice din România (din 2010) și a Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (din 2017).

CV Cosmina Timoce Mocanu Înapoi