Eliana Popeţi

Foto Eliana Popeţi

Eliana Popeți (n. 1985, Timișoara, Timiș), cadrul didactic la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, unde predă limba română ca limbă străină. Principalul său domeniu de interes este povestitul oral și formele sale actuale în Banat, elaborând o teză de doctorat pe marginea transmiterii basmului popular din perspectivă diacronică. În cadrul cercetării, a lucrat cu mai multe comunități  din Banat (română, maghiară, sârbă, germană, bulgară) și a efectuat una dintre cele mai ample cercetări asupra basmului. 

De asemenea, are experiență în predarea limbii române pentru studenții proveniți din comunitățile românești de pe teritoriul Republicii Serbia. 

A publicat o carte pe baza tezei de doctorat, dar și studii în mai multe volume colective și reviste de specialitate: Eliana Popeți, Banatul multicultural astăzi. Basme şi povestiri, (Timişoara, 2016), Eliana Popeţi, Miliana-Radmila Radan, Pe sub drumu-al mare : locuri şi poveşti din Banat, (Timișoara, 2015). 

CV Eliana Popeţi Înapoi