Eufrozina Greoneanţ

Foto Eufrozina Greoneanţ

Eufrozina Greoneanț (n. 09.07. 1955, Nicolinț, R. Serbia) este profesor de Limbă și literatură română la Școala de Înalte Studii de Specialitate pentru Educatori, Vârșeț, R. Serbia. 

Domeniile sale de interes în cercetarea etnologică sunt viața și cultura tradițională a românilor din Banatul Sârbesc. A făcut cercetări de teren în localitățile din Banatul de Sud și Nord (R. Serbia), localitatea Grădinari (România).

A participat ca voluntar în mai multe proiecte de cercetare regională finanțate din fonduri europene axate pe cercetarea patrimoniului cultural din regiunea transfrontalieră a Banatului.

Este autorul volumului monografic Tradiție și memorie familială. Studiu de caz, localitatea Nicolinț, Banatul Sârbesc, (2014), Editura C.P.E. Libertatea, Panciova, volumului biografic „Poveștile Giei (povestiri pentru copii), 2005, Editura Libertatea, Panciova și coautor al volumului Românii din Vârșeț. Momente importante ale trecutului cultural, /dr. Mircea Măran, dr. Eugen Cinci, 2017, Editura Școlii de Înalte Studii pentru Educatori „Mihailo Palov”- Vârșeț.

CV Eufrozina Greoneanţ Înapoi